Witamy na Forum Polonii w Dallas!
Sklep komputerowy
Moderator: kris_k
Sklep komputerowy
Który sklep ze sprzętem rtv i komputerami polecacie?
Szukałem podobnych informacji. Popytałem o opinie kolegów z pracy a że dział technologiczny to wielu obeznanych w temacie znalazłem. I konkluzję mam taką:
- pojedyncze części, szczególnie jakieś markowe, wyspecjalizowane, można znaleźć w dedykowanych sklepach np dla graczy czy "domowe studio komputerowe". Ceny przeróżne.
- oferty online na pojedyncze części bywają przeróżne i można ryzykować kupno z najtańszej znalezionej oferty, albo jednak ze sklepów z dobrą (niekoniecznie najtańszą jednak) ceną a dobrymi, sprawdzonymi opiniami - amazon, newegg , bestbuy, frys
- większe zakupy typu cały zestaw komputerowy lub do złożenia samemu - najbezpieczniej (oczekiwanie na wysyłkę, zabawy z ew. gwarancją) - najlepiej z jednego źródła, jeśli możliwe po wcześniejszych negocjacjach telefonicznych czy na żywo.
Ja się właśnie na dniach przymierzam do zakupu solidnego PC z całym oprzyrządowaniem i wybieram się do BestBuy pooglądać i pogadać co mogą zaoferować z interesującej mnie listy, bo online znalazłem że mają najlepsze ceny na większość interesujących mnie przedmiotów.
- pojedyncze części, szczególnie jakieś markowe, wyspecjalizowane, można znaleźć w dedykowanych sklepach np dla graczy czy "domowe studio komputerowe". Ceny przeróżne.
- oferty online na pojedyncze części bywają przeróżne i można ryzykować kupno z najtańszej znalezionej oferty, albo jednak ze sklepów z dobrą (niekoniecznie najtańszą jednak) ceną a dobrymi, sprawdzonymi opiniami - amazon, newegg , bestbuy, frys
- większe zakupy typu cały zestaw komputerowy lub do złożenia samemu - najbezpieczniej (oczekiwanie na wysyłkę, zabawy z ew. gwarancją) - najlepiej z jednego źródła, jeśli możliwe po wcześniejszych negocjacjach telefonicznych czy na żywo.
Ja się właśnie na dniach przymierzam do zakupu solidnego PC z całym oprzyrządowaniem i wybieram się do BestBuy pooglądać i pogadać co mogą zaoferować z interesującej mnie listy, bo online znalazłem że mają najlepsze ceny na większość interesujących mnie przedmiotów.
A właśnie wcale się z tobą nie zgadzam, bo taka porownywarka cen mówi nam... tylko i wyłącznie o cenach, a taki sprzęt to nie są nie wiem majtki czy coś, to jest droga inwestycja na przynajmniej parę lat i nie można się kierować tylko ceną- liczy się jakość.guliwerk pisze:Ale to chcesz jakiś bardzo dobry sklep ze sprzętem w Polsce czy chcesz to ze sprzętem rtv i agd gdzieś za granicąto też jest ważne w czym to chcesz wybierać..Bo przede wszystkim powinno się szukać takich sklepów z najniższą ceną czyli porównywarką w którym sklepie jest najtaniej.
-
Na ole ole wynalazłam tani telewizor Manta. Polska firma, która wykorzystuje najnowsze technologie i za to liczy kasę http://www.oleole.pl/telewizory-led-lcd ... tml#opinie . Jesli trafisz na niego, to z powodzeniem spełni Twoje oczekiwania, a nie zapłacisz za markę, tylko jakość.
-
nie wiem jak teraz bo dawno oferty nie sprawdzałem, z 3 lata temu kupowałem na agito 2 komputery i parę innych rzeczy i działają do dzisiaj 

-
- Kontaktowanie:
Re: Sklep komputerowy
x-kom, komputronik, rtvagd. Ja polecam na allegro szukać rzeczy. Tam właśnie te sklepy mają tam własne aukcje więc można łatwo porównać ceny. W dodatku czasem taniej jest na allegro niż na stronie
Jak dla mnie to nie ma lepszego niż komputronik.
W pełni się zgadzam.