Witamy na Forum Polonii w Dallas!

wiza rodzinna?

Odpowiedz

Emotikony
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode włączony
[Img] włączony
[Flash] wyłączony
[URL] włączony
Emotikony włączone

Przegląd tematu
   

Rozwiń widok Przegląd tematu: wiza rodzinna?

Re: wiza rodzinna?

autor: kakakaoo » pn sie 06, 2018 9:43 pm

autor: slavi » sob mar 03, 2007 4:20 am

Tylko, że wiza L1 jest dla osób, które przenoszą się do US z oddziału firmy za granicą do lokalnego. A to akurat chyba nie ma miejsca w przypadku Osity i jej męża.

autor: Aga » czw mar 01, 2007 1:51 pm

Czesc,

niestety wiza H-4 nie uprawnia Cie do podjecia legalnej pracy w USA. Wiza H4 pozwala na kilkukrotny wjazd na teren USA, pobyt tak dlugi jak osoby na wizie H1 oraz do studiowania. Byloby zdecydowanie lepiej dla Ciebie, jezeli maz moglby dostac wize L1. Trzymam kciuki, pa!

What is H4 Visa?

Spouse and unmarried children( below 21 years of age ) of H-1, H-2 or H-3 visa holders who wish to visit the principal visa holder in the U.S. A person on an H4 status is not allowed to work unless and until the person gets a Change of Status from the INS from H4 to any work related visa (eg: H1B) status.

On H-4 visa, you may:

• Enter into the U.S. along with your spouse or join him/her later

• Not have to maintain a foreign residence

• Travel in and out of the U.S. or remain in the U.S. continuously as long as you are in the status

• Study in any U.S. university

autor: osita » czw mar 01, 2007 8:44 am

Hej!
Dowiedzialam sie, ze maz otrzymalby wize H1 a ja i malutka wize H4. Nie mam pojecia o co chodzi, ale wazne ze juz sa jakies konkretne namiary 8) Co to oznacza i do czego bylibysmy uprawnieni???

Wiza

autor: goscs » śr lut 28, 2007 4:36 pm

Dowiedz sie jaka wize USA dostanie Twoj maz.
Jezeli wize L1 to moze legalnie przyjechac z cala rodzina i wszystko bedzie OK. Mozesz tez pracowac legalnie w USA, po zalatwieniu w miare prostych formalnosci (ok 3 miesiecy sie czeka), jezeli bedziesz miala wize L2 (dostaniesz ja automatycznie jezeli maz ma L1).

Jezeli przyjedzie do USA na H1 na pewno tez moze przyjechac z rodzina.

Dowiedz sie jaka wize dostaniecie, to bedzie latwiej dyskutowac.

wiza rodzinna?

autor: osita » ndz lut 25, 2007 4:44 am

mam taki dylemat - jesli maz dostanie oficjalna prace w stanach (jest hiszpanem) a ja nie (jestem polka z obywatelstwem tylko polskim) to moge byc w US bezproblemowo? To jest oficjalnie... Bo nie bardzo mi sie usmiecha zeby mezu byl na jednym kontynecie a ja na drugim... No i dziecko (2 lata) - jak sie ustosunkowuja przepisy w tym wypadku? I jesli strace prace, to juz jestem nielegalna??? Rany, nic nie wiem o prawodastwie amerykanskim...

Na górę