Jestes na stronie wwww.dallas.pl/forum,
w przyszlosci prosze uzywac glownej strony:
www.dallas.pl
Strona wwww.dallas.pl/forum jest przenoszona na www.dallas.pl
Forum www.dallas.pl Strona Główna www.dallas.pl
Forum Polonii w Dallas

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil    ChatChat    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Prawo Jazdy

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.dallas.pl Strona Główna -> Visa, Podatki, aplikacje i dokumenty
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Totalna Ssawka

PostWysłany: Czw Gru 28, 2006 11:05 pm    Temat postu: Prawo Jazdy Odpowiedz z cytatem

Dla zainteresowanych: jesli jestescie na wizie turystycznej (B1/B2) to niestety od Pazdziernika zmienilo sie prawo i DPS nie wydaje juz prawa jazdy.
Wiza (wjazdowa, a.k.a I-94) musi byc wazna przynajmniej przez caly rok, co automatycznie wykresla wizy turystyczne gdyz sa one wydawane najdluzej na 6 miesiecy z prawem do przedluzenia-jedyne co pozostaje to wizy pracownicze (B1 nie jest wiza pracownicza jak niektorzy mysla; jest to wiza dla biznesmena ktory pracuje np. w Polsce a tutaj przyjezdza nie do pracy lecz aby zalatwic sprawy z zwiazane z biznesem ktory posiada, nawiazac nowe kontakty itd.) i wizy studenckie (aby zrobic prawko potrzebne sa papierki ze szkoly ze faktycznie chodzicie itd).
Wiem ze zostaly jeszcze 2 lub 3 stany w ktorych mozna zrobic prawo jazdy na wizie turystycznej ale niestety nie mam pojecia ktore to sa Confused
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ssawka
Gość

PostWysłany: Nie Gru 14, 2008 8:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Znow sa zmiany w prawo jazdy dla tych ktorzy sa tutaj na wizach nie-imigracyjnych, lub majacych okreslony czas pobytu-doyczy to rownez przedluzania prawa jazdy.
Wiecej na ten temat na stronie:
http://www.txdps.state.tx.us/administration/driver_licensing_control/LawfulStatusDLID.htm
Powrót do góry
Mariuszbemowo

PostWysłany: Wto Sty 27, 2009 4:48 am    Temat postu: prawo jazdy dla osoby z zieloną kartą Odpowiedz z cytatem

a jak z prawem jazdy dla posiadaczy zielonej karty? jak i gdzie zaczac przygotowania do zdawania w Dallas?
Powrót do góry
Aga

PostWysłany: Wto Sty 27, 2009 1:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.txdps.state.tx.us/administration/driver_licensing_control/rolodex/searchresults.asp

http://www.txdps.state.tx.us/ftp/forms/DLhandbook.pdf

przeczytaj kodeks, wez ze soba paszport, zielona karte i social security card, idz od razu rano jak otwieraja, najpierw zdaje sie testy na komputerze, nastepnie albo tego samego dnia, jak dasz rade, albo na drugi dzien zdaje sie praktyczny (musisz miec ze soba samochod) Powodzenia!
Powrót do góry
kenworth

PostWysłany: Sob Sty 23, 2010 1:47 pm    Temat postu: CDL Odpowiedz z cytatem

A ja mam pytanie wiem jak zrobić CDL (prawko na ciężarówki) ale niech mi ktoś powie jakie są wymagania zdrowotne a szczególnie o wzrok?pytam sie dlatego że mam wade wzroku i czy mogłbym zdawac w usa na cdl, ponieważ dużo fotek amerykańskich truckerów to są to osoby grube i z okularkami ( na oko tak średnia wada) czyli takich osób jak ja.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.dallas.pl Strona Główna -> Visa, Podatki, aplikacje i dokumenty Wszystkie czasy w strefie EST (U.S./Kanada)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach