| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Totalna Ssawka

|
Wysłany: Czw Gru 28, 2006 11:05 pm Temat postu: Prawo Jazdy |
|
|
Dla zainteresowanych: jesli jestescie na wizie turystycznej (B1/B2) to niestety od Pazdziernika zmienilo sie prawo i DPS nie wydaje juz prawa jazdy.
Wiza (wjazdowa, a.k.a I-94) musi byc wazna przynajmniej przez caly rok, co automatycznie wykresla wizy turystyczne gdyz sa one wydawane najdluzej na 6 miesiecy z prawem do przedluzenia-jedyne co pozostaje to wizy pracownicze (B1 nie jest wiza pracownicza jak niektorzy mysla; jest to wiza dla biznesmena ktory pracuje np. w Polsce a tutaj przyjezdza nie do pracy lecz aby zalatwic sprawy z zwiazane z biznesem ktory posiada, nawiazac nowe kontakty itd.) i wizy studenckie (aby zrobic prawko potrzebne sa papierki ze szkoly ze faktycznie chodzicie itd).
Wiem ze zostaly jeszcze 2 lub 3 stany w ktorych mozna zrobic prawo jazdy na wizie turystycznej ale niestety nie mam pojecia ktore to sa |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ssawka Gość
|
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 8:53 pm Temat postu: |
|
|
Znow sa zmiany w prawo jazdy dla tych ktorzy sa tutaj na wizach nie-imigracyjnych, lub majacych okreslony czas pobytu-doyczy to rownez przedluzania prawa jazdy.
Wiecej na ten temat na stronie:
http://www.txdps.state.tx.us/administration/driver_licensing_control/LawfulStatusDLID.htm |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mariuszbemowo

|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 4:48 am Temat postu: prawo jazdy dla osoby z zieloną kartą |
|
|
| a jak z prawem jazdy dla posiadaczy zielonej karty? jak i gdzie zaczac przygotowania do zdawania w Dallas? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aga
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kenworth
|
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 1:47 pm Temat postu: CDL |
|
|
| A ja mam pytanie wiem jak zrobić CDL (prawko na ciężarówki) ale niech mi ktoś powie jakie są wymagania zdrowotne a szczególnie o wzrok?pytam sie dlatego że mam wade wzroku i czy mogłbym zdawac w usa na cdl, ponieważ dużo fotek amerykańskich truckerów to są to osoby grube i z okularkami ( na oko tak średnia wada) czyli takich osób jak ja. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|